ALGEMENE VOORWAARDEN ATELIER INDRUKWEKKEND

01/

ALGEMEEN

Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

 

De vermelde prijzen voor de aangeboden producten en diensten zijn in euro’s, inclusief BTW en inclusief eventuele belastingen of andere heffingen, tenzij anders vermeld of schriftelijk overeengekomen.

 

Atelier Indrukwekkend behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dat op grond van (wettelijke) voorschriften noodzakelijk is.

 

Alle onderdelen en foto’s zijn onderhevig aan onze copyright richtlijnen.

 

Bij Atelier Indrukwekkend wordt er gewerkt met materialen die kunnen afgeven op kleding of andere persoonlijke spullen. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk, dus denk er aan om oude kleding aan te trekken of een van de schorten die bij Atelier Indrukwekkend hangen. We zullen uw kleding of andere eigendommen niet vergoeden als deze bevuild of beschadigd raken.

 

Atelier Indrukwekkend aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers.

 

Voor schade aan eigendommen van Atelier Indrukwekkend, wordt deze doorberekend aan de verantwoordelijke gebruiker/deelnemer.

 

U bent als klant verplicht uw betalingsverplichting aan Atelier Indrukwekkend na te komen. Indien u niet binnen de gestelde termijn betaalt, ontvangt u van ons een herinnering. Heeft u na 14 dagen nog steeds niet betaald, dan worden er kosten in rekening gebracht. Mocht u hierna de  verschuldigde vordering nog steeds niet voldaan hebben, dan zullen wij de incasso uit handen geven aan een incassobureau.

02/

WORKSHOPS, CURSUSSEN, KINDERFEESTJES EN/OF EVENEMENTEN

De deelname aan een workshop, cursus, kinderfeestje of event is definitief wanneer de deelname via de website is geboekt of digitaal / op papier is bevestigd door de deelnemer. (Voor deelname van een workshop, cursus, kinderfeestje en/of evenement hebben wij gegevens van u nodig. Op welke wijze we deze verwerken kunt u terugvinden in ons privacy statement)

 

Het reserveren van een workshop houdt tevens in dat u onze algemene voorwaarden aanvaardt!

 

Atelier Indrukwekkend behoudt zicht het recht om een workshop, cursus, kinderfeestje en/of evenement ten alle tijden gemotiveerd af te gelasten. We doen er alles aan om dit te voorkomen en u wordt hier natuurlijk tijdig van op de hoogte gebracht.

 

In Atelier Indrukwekkend hebben wij ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Meer deelnemers? Dat kan, maar dan op locatie. (wij geven ook workshops op locatie.)

Voor zeefdrukken & letterpress is het maximum aantal 5 deelnemers. 

 

Voor workshops in de avonduren of op zondag rekenen wij eenmalig een extra toeslag van € 50,- bovenop het totaalbedrag.

 

Gereserveerd voor een workshop en u wilt annuleren? Dit dient minimaal 1 week voordat de workshop plaats vindt te gebeuren.

 

Gereserveerd voor een workshop buiten de openingstijden (in de avonduren of op zondag) en u wilt annuleren?

Dit dient minimaal 2 weken voordat de workshop plaats vindt te gebeuren.

Gereserveerd voor een Do Impress Yourself Evening en u wilt annuleren? Dit dient minimaal 3 dagen voordat het evenement plaats vindt te gebeuren.

 

Niet geannuleerd binnen deze termijnen? 

De reservering is bindend.

De kosten van de workshop worden in rekening gebracht t.a.v. de deelnemer die de reservering heeft geplaatst. 
(Wanneer er online is gereserveerd is er al betaald. U maakt in dit geval geen aanspraak meer op terugstorting oid.)

 

Het annuleren van een workshop met een groep die niet op tijd wordt geannuleerd en wanneer geen deelnemer aantal is afgesproken gaat de factuur over het minimum aantal deelnemers van de workshop + 1 (dit is in de meeste gevallen 4 deelnemers).

 

Als u met minder personen komt dan opgegeven, wordt dat bedrag niet in mindering gebracht. Dit in verband met inkoop van materiaalkosten en reserveringskosten.

 

Als u met meerdere personen komt dan geboekt, kunnen de extra deelnemers waarschijnlijk (afhankelijk van de voorraad aan benodigde materialen op dat moment) niet meedoen met de workshop.

 

Komt de deelnemer te laat op een workshop dan wordt de officiële eindtijd, zoals afgesproken, aangehouden.

 

Als een workshop vol zit kunt u ons mailen om u op te geven voor de reservelijst. Zet in het onderwerp van uw e-mail ‘reservelijst [desbetreffend evenement]’ en vergeet niet uw volledige naam en telefoonnummer toe te voegen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op zodra er een plekje vrij is gekomen.

 

Heeft u een klacht over een workshop, cursus, kinderfeestje en/of ander evenement? Neem dan contact met ons op en we zullen ons best doen om u daarbij van dienst te zijn en het probleem proberen op te lossen.

 

Als een deelnemer ernstige hinder veroorzaakt tijdens een workshop of cursus, dan heeft Atelier Indrukwekkend het recht om deze persoon te weigeren tijdens volgende workshops of lessen van de cursus. De deelnemer krijgt hierbij niet het betaalde bedrag terug.

03/

OP LOCATIE

Wilt u een workshop of evenement waarvoor u ons geboekt heeft annuleren? Dan dient u dit 2 weken voor de afgesproken datum te doen.

 

Te laat met annuleren of te weinig workshop inschrijvingen?

Wij brengen 25% van de berekende offerte in rekening.

 

Mocht er geen offerte zijn gaat de 25% over het minimum aantal deelnemers +1 van de afgesproken workshop

(dit is in de meeste gevallen 6 deelnemers).

04/

VRIJ WERKEN IN ATELIER

Wilt u het atelier gebruiken? Dan dient u ervaring te hebben in de druktechniek waarmee u werkt. De minimale ervaring is een workshop bij Atelier Indrukwekkend, anders een cursus bij Atelier Indrukwekkend of een andere instantie. Ook een keuzevak op de kunstacademie zien wij als ervaring. 

 

>>> Studenten aan de TU dienen een workshop of cursus gedaan te hebben bij Atelier Indrukwekkend of aan het Cultuurcentrum van de TU! <<< (Youtube of via via oid is niet voldoende ervaring.)

 

Komt u vrij werken in Atelier Indrukwekkend? Gelieve van te voren een afspraak maken.

 

Tijdens het eerste dagdeel vrij werken in Atelier Indrukwekkend krijgt u begeleiding van een van onze medewerkers. Deze begeleiding bestaat in het uitleggen hoe onze machines werken en waar u bepaalde producten/benodigdheden voor tijdens het drukken kunt vinden. Deze begeleiding is niet bedoeld om uit te leggen hoe een bepaalde druktechniek werkt. Hier dient u al ervaring mee te hebben. Zie het punt hierboven.

 

Een zeefdrukraam is pas voor u gereserveerd als u uw gegevens in de tabel (die te vinden is in de kelder van het atelier) invult.

 

Na het gebruik van een zeefdrukraam moet het terug geplaatst worden in het rek zonder tape (met of zonder afbeelding).

 

Laat na gebruik van de spoelbak geen andere spullen en verf achter.

 

Het gebruik van zeefdrukramen is voor de termijn van maximaal 2 weken.

Bent u klaar met het gebruik van een raam hoort u deze zelf uit te spoelen.

 

Na deze termijn rekenen wij 1 euro per dag en kunnen wij niet garanderen dat het zeefdrukraam met uw afbeelding niet uitgewassen wordt.

Na totaal 4 weken (inclusief de 2 weken waar u recht op heeft) spoelen wij het zeefdrukraam uit waarbij een half uur aan arbeidsloon berekend wordt.

 

Het gebruik van eigen inkten (niet gekocht via ons atelier) is niet toegestaan.

Mocht de inkt niet uit het raam (of andere materialen eigendom van Atelier Indrukwekkend ed.) gaan, dan zal de schade worden doorberekend aan de gebruiker.

Dit laatste geldt ook voor andere schade aan eigendommen van Atelier Indrukwekkend. 

05/

DRUKWERK IN OPDRACHT

Bij ambachtelijk drukwerk in opdracht op papier dient er rekening gehouden te worden met 10% foutmarge per kleurlaag. Deze foutmarge wordt door Atelier Indrukwekkend meegerekend in de offerte en/of factuur.

 

Bij zeefdrukken in opdracht op textiel dient er rekening gehouden te worden met 20% foutmarge per kleurlaag.

 

Het risico van drukken (en dus ook misdrukken) op door de klant geleverde producten ligt bij de klant.

 

Atelier Indrukwekkend raad aan om uit te gaan van de foutmarge zoals hierboven zijn aangegeven.

 

Bijvoorbeeld:

U besteld 500 visitekaartjes dubbelzijdig bedrukt. 10% is 50 kaartjes x 2 kleurlagen (1 voor en 1 achter), wij rekenen 600 kaartjes. Alle kaartjes boven de 500 exemplaren die wel gelukt zijn krijgt de klant natuurlijk gewoon mee. 

06/

OFFERTES & FACTUREN

Wij schrijven vrijblijvend één offerte voor u.

Aanpassen van een offerte (ander aantal, andere druktechniek etc) doen wij  eenmalig kosteloos. 

 

Meer aanpassingen, of meer dan 2 offertes? Wij brengen € 18,75 (inclusief btw) per extra offerte in rekening.

 

Wij willen u er op attenderen dat wij vanaf 1 januari 2018 geen facturen meer versturen voor bedragen onder de € 250,-. 

Wanneer er akkoord gegaan wordt met een offerte en deze is qua totaalbedrag onder de € 250,- kan er na uitvoering van de opdracht/workshop in het atelier contant of per pin betaald worden. 

Een betaalverzoek ontvangen via de mail (op rekening) is ook mogelijk. Na betaling ontvangt u de btw-bon per mail.

07/

[WEB]WINKEL

U heeft 14 dagen bedenktijd na de aankoop van een bepaald product. Mocht u binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kunt u het product aan ons retourneren, zonder dat u het product zelf hoeft te betalen. U betaalt 5 euro transactiekosten & (in geval u het product zelf niet kunt terugbrengen) de verzendkosten voor het retourneren van het desbetreffende product. Indien u al een betaling heeft gedaan, ontvangt u het door u betaalde bedrag - 5 euro transactiekosten op uw rekeningnummer teruggestort.

 

De overeenkomst tussen de Atelier Indrukwekkend en klant is definitief wanneer de klant via de webwinkel een betaling heeft voldaan via iDEAL of Paypal, of wanneer het artikel is afgerekend in de winkel. Nadat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken en de betaling is ontvangen door de webwinkel, is de klant eigenaar geworden van het betreffende product.

 

De prijzen die op onze artikelen staan vermeld, zijn inclusief BTW. 

In de webwinkel worden de kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, zichtbaar wanneer u het product heeft toegevoegd aan uw winkelwagen. Voor de webwinkel is de overeenkomst elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden.

 

Misbruik, diefstal of fraude wordt bestraft en gemeld bij de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie.

 

Wanneer u een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, komt u achteraf ook niet in aanmerking voor deze kortingen.

 

Atelier Indrukwekkend doet natuurlijk haar uiterste best om alle producten zo veilig mogelijk te verzenden, maar is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die door PostNL veroorzaakt wordt.

 

De levering van producten in het buitenland kan langer duren dan een levering in Nederland. De kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, zijn voor u zichtbaar wanneer u tot de aankoop van het product overgaat. Je krijgt een notificatie wanneer je bestelling verzonden is.

 

Eventuele kosten m.b.t. invoerrechten, douane en importeren zijn voor de koper.

 

Klachten over het product zelf, dienen schriftelijk aan ons gemeld te worden. Deze kunnen niet door ons persoonlijk beantwoord worden. Beschrijf uw klacht zo specifiek mogelijk. Wij zullen voor u contact opnemen met de maker, fabrikant of groothandel en zullen hierin voor u bemiddelen als tussenpersoon. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij het probleem zelf voor u oplossen.

 

Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door ons afgehandeld.

 

Op elk product dat wij aan u leveren, is een garantie van toepassing. Indien u bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, moet u binnen 48 uur na levering hier melding van te doen bij ons.

Waar deze algemene voorwaarden niet in voorziet beslist de directie van Atelier Indrukwekkend.